Ik heb pijn in mijn schouder

Er zijn diverse soorten schouder pijnen op diverse plekken en in dit artikel beschrijven we het volgende:

  • Welke schouder pijn heb ik en wat zijn de symptomen bij de schouder klachten?
  • Wat te doen bij schouder pijn – klachten?

Welke schouderpijn heb ik?

Slijmbeursontsteking:

Wanneer jij last hebt van een slijmbeursontsteking in de schouder, dan kan de pijn zich uiten aan de top, voorkant, achterkant en buitenkant van de schouder. Het vervelende is, dat wanneer je niet op tijd hier iets aan doet, de pijn kan zich verergeren, waardoor jij  beperkt word in je dagelijks leven zoals sporten en werken.  Het is van belang om de schouder rust te geven, zodat de klachten zich niet verergeren. Over het algemeen herstelt het snel wanneer je snel met therapie begint zoals neural reset therapy. Binnen een paar weken ben je weer terug op je oude niveau. Zorg er daarom voor dat klachten niet chronisch worden.

Frozen shoulder

De schouder bestaat uit drie botten: het schouderblad (scapula), de bovenarm (humerus) en het sleutelbeen (clavicula). Wanneer je naar het schoudergewricht kijkt zit daar een soort zak omheen, deze heeft als functie het gewricht soepel te houden, ook wel het gewrichtskapsel genoemd. Deze is gemaakt van los weefsel zodat de schouder vrij is om te bewegen. Bij een frozen shoulder, ook wel stijve schouder, bevroren schouder of capsulitis adhaesiva genoemd, is het gewrichtskapsel dik en verschrompeld. Daardoor wordt de schouder stijf en pijnlijk. Er zit een ontsteking in het gewricht, waardoor de normaal losse onderdelen van het gewrichtskapsel aan elkaar plakken.

Je herkent een frozen shoulder door dat de schouder beperkt wordt in mobiliteit (beweging) en vaak voelt de buitenkant van je bovenarm pijnlijke en hard aan. In sommige gevallen kan de pijn uitstralen naar de vingers toe.

Wat te doen schouderpijn pijn – klachten?

  1. Probeer in beweging te blijven, dit kan soms lastig zijn maar wel van groot belang.
  2. Voorkom dat je in dezelfde houding zit. Een statische houding zoals langdurig achter een computer zitten kan de pijn namelijk verergeren.
  3. Kijk en voel hoe jou stress niveau is en probeer dit te verminderen.
  4. Laat je behandelen, dit is van essentieel belang. Dit kan namelijk erger voorkomen.

In de praktijk is veel ervaring met diverse schouder klachten.
Dit word behandeld met een combinatie behandeling van Neural Reset Therapy® (NRT) en Shiatsu Therapie.
Tijdens deze behandeling kunnen we samen kijken waardoor het komt dat je rugpijn hebt en wat je er aan kan doen.

Bekijk welke behandelingen Mark Haagen nog meer doet of maak meteen een online afspraak.