Home » Blog » Geen categorie » Meer informatie over Shiatsu Therapie
massage hilversum

Meer informatie over Shiatsu Therapie

door | 5 mrt, 2020 | Geen categorie, Shiatsu Therapie

In onze stressvolle en hectische maatschappij is het moeilijk om vitaal, vrij en vreugdevol in het leven te staan.
Wie zijn we eigenlijk, en hoe creëren we weer uitdaging in het leven.
Soms hebben we het gevoel dat we vast zitten in het leven zoals we dat nu leiden.
Dit kan door privé of werk situaties komen.
We hebben een disbalans van ons lichaam en geest.
Dit kan ervoor zorgen dat we in de knoop komen met het omgaan met verdrietige of frustrerende gebeurtenissen.
Vaak hebben we niet door wat voor impact dit kan hebben op ons lichaam en geest.
Dit komt pas als we lichamelijke klachten krijgen en niet weten wat we hieraan moeten doen.
Deze klachten zijn signalen die het lichaam afgeeft wanneer wij iets hebben.
Dit kan van alles zijn.
Dit houdt in dat er werk aan de winkel is.
Met de kennis van de Chinese geneeskunst en Shiatsu kan ik hierbij een enorme ondersteuning geven.
Ook ter voorkoming van klachten en/of het controleren van klachten, kan een periodieke Shiatsu therapie ondersteuning bieden.

 

Wat is Shiatsu Therapie?
Shiatsu is een eeuwenoude Japanse behandelmethode. Letterlijk vertaald betekent het: “Druk met de vingers”. Shiatsu is een vorm van manuele therapie die nauw verwant is aan acupunctuur. Beide gaan uit van de bij de mens aanwezige levensenergie (“Qi”), en van het zelfherstellend vermogen van het menselijk organisme.
Bij shiatsu worden dezelfde punten op het lichaam behandeld als bij acupunctuur, maar daarnaast ook de meridianen die deze punten met elkaar verbinden.
Shiatsu is een uitstekende behandelmethode voor klachten die kunnen ontstaan wanneer er langdurig en structureel een te groot beroep gedaan wordt op het incasseringsvermogen van het lichaam. Zulke klachten komen tegenwoordig meer voor, omdat veel mensen grote delen van de werkdag zittend en gelijksoortig werk verrichten, vaak onder hoge werkdruk. Daarnaast vraagt onze ‘snelle’ maatschappij ook nog om de verwerking van vele indrukken in de vorm van televisie, internet, kranten, en telefonie.
Door deze twee factoren (een onnatuurlijke statische werkhouding, en de constante informatiestroom uit de samenleving), wordt veel spanning in het lichaam opgebouwd. Deze spanning kan zich gaan uiten in tal van problemen, zoals hoofdpijn en migraine, RSI en nek-, rug- of schouderklachten. Daarnaast kunnen ook slapeloosheid, geprikkeldheid, depressiviteit en zelfs burnout-verschijnselen optreden.
Shiatsu zorgt ervoor dat het lichaam weer herkent hoe het zich echt kan ontspannen. Als gevolg hiervan verbetert de werking van de lichaamsfuncties (denk bijvoorbeeld aan de hormoonhuishouding of het zenuwstelsel), en krijgt het lichaam zijn natuurlijke weerstand, veerkracht en herstellingsvermogen terug. Hierdoor heeft shiatsu ook een sterk preventieve werking.

Voor wie

Iedereen, van jong tot oud, kan baat hebben bij een shiatsubehandeling. Zowel voor klachten te behandelen als te voorkomen.

 

Voor welke klachten kan Shiatsu Therapie helpen?

Rugpijn, Migraine of andere soorten hoofdpijn, Whiplash en stijfheid in de nek, Menstruatiepijnen en andere hormonale klachten zoals bijvoorbeeld onregelmatige menstruatie, Frozen shoulder, tennis- /golf arm, Fysieke aandoeningen, emotionele onevenwichtigheid en mentale rusteloosheid, Rugklachten/pijn/hernia, Artrose , Geestelijke klachten, Ondersteuning bij chemotherapie, Gehoorbeschadiging, Preventieve behandeling

Een alternatieve manier van behandelen. Shiatsu Therapie helpt!

Veel gestelde vragen:

Hoe gaat de behandeling?

Van oorsprong word Shiatsu Therapie gegeven op een Futon (een soort van matras op de grond). Ik zelf werk op een hoogte verstelbaar en brede behandeltafel.Dit voelt voor mij en dan uiteindelijk voor de cliënt ook beter aan.

Ik werk het liefst op de blote huid, maar mijn uitgangspunt is, dat de cliënt ontspannen ligt, dus vind jij het fijner om iets meer aan te hebben, dan is het handig om kleding aan te trekken waarbij de huid goed voelbaar is, denk hier bij aan dunne yoga kleding.

Hoe lang duurt een behandeling?
Een standaard behandeling duurt 60 minuten.
Ook kunt u kiezen voor meer tijd zodat u meer aandacht voor de behandeling kan krijgen.

Welke vorm van Shiatsu word er gegeven?

Ik ben HBO opgeleid tot Natuurgeneeskundig Medisch Shiatsu Therapeut. In deze 5 jarige opleiding heb ik de Namikoshi Shiatsu mogen leren.

Over Mark Haagen

Mark HaagenMijn naam is Mark Haagen en al enige tijd heb ik een praktijk, in eerste instantie alleen Shiatsu therapie en later Neural Reset Therapy®.

Ik ben een ambitieus persoon en erg leergierig. Ik ben altijd opzoek naar nieuwe dingen die aanvulling kunnen geven aan mijn behandelingen, zodat de effectiviteit nog beter is.

Ik ben erg serieus en discreet in mijn vak, al ben ik altijd in voor gezelligheid en nuchterheid.

Gerelateerde artikelen

Slaaptips

Slaaptips

Slapen is belangrijk voor een mens. Je lichaam en geest functioneren beter en je voelt je beter en vitaal.
Een kwart van de nederlanders geeft aan in 2018 last te hebben van slapeloosheid.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin